Mesajı Okuyun
Old 05-03-2010, 12:52   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Çocuklarınızın yok edilemez, kanundan kaynaklı yasal miras hakkı vardır. Babanın sağlığında tüm varlıkları ile ilgili tasarruf edebilme özgürlüğü olsa da, kanunla korunan bu saklı paya dokunamaz.

Eğer bu saklı pay belirttiğniiz biçimde bertaraf edilmiş ise, babanın ölümünü takiben 1 yıl içinde, tasarruf haddini aşan işlemlerin iptali için TENKİS davası açılmalıdır. 2010 Ekim'inde süreniz dolmaktadır.

Açılacak tenkis davasında, daha geniş bir talep öncelikle de ileri sürülebilir, babanın bu işlemleri çocuklarından mal kaçırma amacı ile yaptığı ve tümünün iptalinin gerektiği şeklinde. Eğer şartları var ise, işlemlerin tasarruf haddini aşan kısımları değil tümü de iptal edilebilecektir. Tek davada iki talepte de bulunulabilecektir.

Yapmanız gereken bir avukat ile görüşmek, tapu devirlerinin ne şekilde yapıldığını ve kanuni şartlarınızın ne olduğunu ve buna göre de açılacak dava ve talipleri belirlemektir.

Diğer sorunuza yanıt verebilmek için, açtığınız davayı ve dosyayı bilmek gerekecektir.

Nüfus kaydı düzeltilmesi davası açılabilir, açtığınız dava bu ise, neden reddedildiğini en iyi avukatınız bilebileceğinden bu konuda kendisinden hukuki yerdım almaya devam ediniz. İlgili kararı temyiz etme hakkınız bulunmaktadır.

Ayrıca nesep değiştirmek de suçtur. Bununla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunulabilir.

Maddi durumunuz avukatlık ücreti ödemeye elverişli değil ise, bulunduğunuz yer il barosundan bu durumu kanıtlayarak, tarafınıza ÜCRETSİZ avukatlık hizmeti verilmesini isteyebilirsiniz.

Kahdem'e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Saygılar.