Mesajı Okuyun
Old 04-03-2010, 15:29   #1
lawyer_721

 
Varsayılan başkasının kimliğiyle suç işlemek

traji-komik bir olay; başa gelen çekilir mi?
müvekkilimin kimliği kullanılarak türkiye'nin 15-20 yerinde (yaklaşık 36-40 adet )suç işleniyor. bu suçlardan bazıları müvekkilim başka şehirde askerlik görevini yaparken işleniyor. şu an iki haftada bir, müvekkilim hakkında talimatla ifadesi isteniyor ve yakalama emri çıkartılıyor. şimdiye kadar 3 defa ifade verip, yakalama emrini ortadan kaldırmış. yani anlayacağınız müvekkilim daha yolun başındadır.
soru-1- uyap üzerinden sadece müvekkilim hakkında batmanda açılan soruşturmaları ve davaları görebiliyoruz. müvekkilim hakkında açılan tüm soruşturma ve dosyaları nasıl öğrenebilirim?
soru-2-vekaletname sunduğum her dosya için makbuz keseceksem, ben daha doğrusu müvekkilim bu ekonomik külfetin altından nasıl kalkacak?
soru-3-bu dosyaları tek tek takip etmek mümkün görünmüyor, tavsiyesi olanlar var mı? bu gidişle tüm THS üyelerine seferberlik çağrısı yapmam gerekecek
4-açıkçası dosyaları tek tek takip etmektense, doğrudan adalaet bakanlığına başvurup bu dosyaların müvekkilim açısından kapatılmasını istiyoruz. böyle bir imkanım var mı?
5-şakadan-bu kadar dosyaya vekalet sunup, her beraatte vekalet ücretine hükmedilse, ben de bunu icraya koyup "katlamalı vekalet ücretine dönüştürsem" köşeyi döner miyim?
6-manevi tazminat davası açmakla ilgili sanırım bir problemim yok onun için soru sormuyorum.
belki biraz uzun ve karışık oldu; ama açıkçası kendime bir strateji belirleyemedim. bu dosyalarda nasıl hareket edeceğime de bir türlü karar veremedim. görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.