Mesajı Okuyun
Old 04-03-2010, 11:44   #7
Admin

 
Varsayılan

Kira sözleşmesinde belirlenmiş bir artış şartı varken (ve siz de bunun üzerine bir artış talep etmiyorken), niçin kira tesbit davası açtığınızı anlayamadım.

Yapılması gereken Sayın Av.YBayrak tarafından belirtildiği gibi bu miktar üzerinden icra takibi yapmaktı. 30 günlük takip yaparak borç ödenmediğinde tahliye de talep edebilirdiniz ve itiraz olursa Sulh Hukuk yerine İcra Mahkemesine giderek sonuç da alırdınız, zira İcra mahkemesinde kiracı yazılı sözleşmeye karşı itirazını (örneğin böyle bir borcu bulunmadığını, artış şartının geçerli olmadığını vs.) ancak yazılı şekilde ispat etmek zorundaydı. Kaldı ki, kontrat 5 yıllık olduğundan artış şartı da en azından ilk 5 yıl boyunca geçerliydi.

Kira tesbit davası açarak bu yolu kapattığınızı düşünüyorum, çünkü kira tesbit davası açmanız sözleşmedeki kira artış şartını hükümsüz hale getirmenize yol açmış. Halen icra takibi yaparak şansınızı deneyebilirsiniz ancak itiraz halinde açtığınız kira tesbit davası kiracının Merciideki elini kuvvetlendirecektir. Yine de bu davayı kaybedip vekalet ücreti ödemek dışında bir kaybınız olmadığına göre, bu risk bence hala girmeniz gereken bir risktir, zira bunun dışında tek şansınız her yıl yeni bir kira tesbit davası açmak.