Mesajı Okuyun
Old 03-03-2010, 11:01   #2
uye8490

 
Varsayılan

Sayın konuk,

Eşinizin size karşı açmış olduğu boşanma davası takip edilmemiş ve bu nedenle davanın açılmamış sayılmasına karar verilmiş.Bu karar boşanma kararı değildir.Bu nedenle siz her ne kadar dört yıldan beri ayrı yaşıyor olsanız da evliliğiniz halen devam etmektedir.

Boşanmak istiyorsanız ,ikamet ettğiniz yer aile mahkemesinde boşanma davası açmak durumundasınız.

Eşinizin adresini bilmiyor olmanız bu davayı açmanıza engel değildir.Davayı açarken bu durumu dilekçede belirtirsiniz.Eşinizin şu an oturduğu adres, kolluk araştırması vasıtasıyla da bulunamazsa mahkeme ilanen tebliğe karar verir ve tebliğ yapıldıktan sonra davaya devam edilebilir.

Açacağınız davada maddi ve manevi tazminat ile boşanma davası devam ederken tedbir, davanın sonuçlanması halinde yoksulluk nafakası isteme hakkınız vardır.Tazminat ve nafaka konusu değerlendirilirken tarafların sosyo-ekonomik durumları ile ihtiyaçları ve tabiidir ki kusur durumu da göz önünde bulundurulur.

Davanızı takipte bir avukattan hukuki yardım almanızı, maddi durumunuz yetersiz ise yargılamanın yapılacağı yer barosundan adli yardım talebinde bulunarak ,davayı ücret almadan takip etmesi için tarafınıza bir avukatın atanmasını isteyebilirsiniz..