Mesajı Okuyun
Old 02-03-2010, 13:23   #6
halit pamuk

 
Varsayılan

Alıntı:
)1, (2) ve (3) nolu parseller üzerinde yapılan çok katlı bir bina var. Bu bina parsel bazında iki ayrı kontrat ile yani (1) ve (2) nolu parsel için bir kira akdi, (3) nolu parsel için ise başka bir kira akdi yapılarak mecur (A) isimli firmaya kiralanıyor. Kira akdinde kiracıya alt kiraya verme hakkı da tanınıyor.

Bir bina, üç parsele yapılmış anladığım kadarıyla. Her parsel için ayrı bir kira sözleşmesinin mümkün olduğunu düşünüyorum. Sözleşmenin kurulması açısından bir sorun yok. Bu nedenle sözleşmenin feshi ve netice itibariyle tahliye de mümkün gözüküyor.

Tahliye ise, aynen dediğiniz gibi icra memurunun takdiri veyahut takdir edemediği teknik bir durumla karşılasırsa teknik bilirkişiden yaralanmak suretiyle tahliyeyi gerçekleştirebilir, diye düşünüyorum.

Mesela icra memurunun takdirinde olan bir durumda bilirkişiye başvurabileceğine ilişkin bir örnek:
"borçlunun maaş veya ücretinin ¼.ünün herhalde haczedebileceğini hükme bağlamıştır. Buna göre ücretin tamamı borçlu ve ailesinin geçinmeleri için yeterli olmasa bile, icra memuru bunun ¼.ünü mutlaka haczetmek zorundadır. İcra memuru haczedeceği miktarın azami sınırını belirlerken borçlunun ve ailesinin ihtiyacını gözönünde bulunduracaktır. İcra memuru bu takdiri kendisi yapabileceği gibi bunun için bilirkişiye de başvurabilir."(Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Esas : 2005/21017 Karar : 2005/24845)