Mesajı Okuyun
Old 02-03-2010, 01:44   #1
Konuk

 
Varsayılan Çocuk tacizi iddiasında bulunma ve "iftira" nedeni ile dava açılması?

Benim sorunum biraz karmaşık, sizden hukuki görüş istiyorum. Kızım şu anda 25 yaşında. 9-10 yaşlarında bir sene boyunca bir aile dostumuzun cinsel tacizine uğradı. Bunu o zaman ne bana ne de başkasına anlattı.
16 yaşına gelince bunu anlattı. İnanmak istemesek de görüştüğümüz iki uzman da bunun olduğunu, belirtilerin olumladığını söyledi. Kızım neredeyse her gün gittiği eve gitmeyi kesmiş,biz istediğimiz halde taciz eden kişinin çocuklarıyla görüşmüyordu. Yıllar sonra konuştuğumuz zaman aynı kişinin kendi kızının yanında kızımı taciz ettiğini kızına da aynı şeyleri yaptığını öğrendik.

Kızım çok sağlıklı görünerek ergenlik dönemini atlattı. Çok sağlıklı,mükemmele yakın bir kızdı. Çok iyi bir okulda başarılıydı, sosyal olarak gelişkin ve neşeliydi.
Ancak üniversiteyi kazandıktan bir sene sonra psikolojik sorunları başladı. Üçüncü sınıfta çok isteyerek girdiği bölümü bıraktı, evden çıkmamaya, insanlarla görüşmemeye başladı. Bir seneyi aşkın süre psikolojik tedavi gördü ve o sırada kızımın sorunlarının bu tacizden kaynaklandığını öğrendik.
O kişiyle hiç yüzleşmedik çünkü kızımın babasının arkadaşıydı, öğrenseydi engellenemeyecek şeyler olurdu.Aileyle görüşmemeye, dışarda karşılaştığımızda sadece eşiyle konuşmaya başlamıştık zaten.

Kızım sonra tedavi oldu, üniversiteyi bitirdi,çalışıyor ve evlendi. Hala hafif melankolik,depresif halleri oluyor ancak kısa sürüyor.
Geçen yıl; kızım tesadüfen bu tacizcinin oturduğu siteye taşındı. Biz nerede yaşadığını bilmiyorduk. Orada eşinden komşularının beş yaşındaki kızlarına baktıklarını öğrenmiş.
Kızım gidip kızın ailesiyle konuştu,tacizci kızımı şikayet etti.
Kızım savcılıkta ifade verdi, dava açıldı hakkında iftira davası.
Kızımın psikolojik sorunları olduğunu iddia ettiler.
Kızımın Adli tıpta yatarak müşahade edilmesine karar verildi. Kızım gitmedi ve polisin arama kararı çıkartıldığını öğrendik.
Bu nasıl bir hukuk anlayışı? Bir insanın psikiyatriste gitmesi nasıl Adli tıpta yatmasının sebebi olabilir, biz mahkemede kızımın bu kişinin tacizine uğradığını söyledik,o kişiye yapılması gerekmez mi bu müşahadenin.
Bir de kızımı polis zorla nasıl Adli tıbba yatırabilir?