Mesajı Okuyun
Old 26-02-2010, 18:26   #3
Av.Özgür KARABULUT

 
Varsayılan

Merhabalar;

Başka bir çarenin kalmadığı durumlarda Sayın Özgür Diktaş'ın belirttiği gibi çözüm yolları aramak mümkündür.

Çocuğunuz gerçekten çok küçük yaşta ve henüz ne olduğunu anlayabilecek yaşta değil. Onun, babası ile görüşmeleri sırasında ağlıyor olması gayet doğal bir durum. Zamanla (ama özellikle olayları ve olguları kavramaya başladıkça) bu durum değişecektir.

Babası ile ilişkisine ara vermek bir çözüm olarak düşünülse bile tamamen kaldırmaya çalışmanızı tavsiye etmiyorum. Çünkü bu durum onun psikolojisini daha da olumsuz etkileyecektir. Elbette babası için de alışılması mümkün olmayan bir durum olacaktır.

Eğer eski eşiniz ile çocuğunuz ile görüşme zamanlarında birarada olmanız kesinkes mümkün olmayacaksa görüşmeler her hafta yerine iki-üç haftada bir'e indirilebilir. Çocuğun özlemesini sağlayacak fakat unutmasına izin vermeyecek kadar ara verilebilir.

Aranızda ne yaşadınızsa yaşadınız, orası sizin bileceğiniz bir şey ancak söz konusu çocuğunuz olduğunda inadı, ısrarı, gururu, kibri bir tarafa bırakıp bu konuyu eski eşinizle gerekirse bir uzmanda da yardım alarak ikiniz birlikte çözmelisiniz. Kısacası; çocuğun sizden bunu yapmamanızı istemek hakkı var...

İyi günler diliyorum...