Mesajı Okuyun
Old 25-02-2010, 23:55   #44
Executive Director

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.muhittinköylüoğlu
Değerli meslektaşlarım
Bazı yazışmaların beni çok rahatsız ettiğini beyan etmek istiyorum.Doğrusu bu soruları yada beyanları yazanlar avukat mı ve hatta avukatlık bürosunda ki katip mi ya da bazen karşılaştığımız gerçekte avukat olmayan kişilermi ya da bizler hukukçumuyuz avukatmıyız ya da evrak takip memurumuyuz iyice düşünmek gerekir.Bir avukat beyanlarında mümkün olduğunca hukuki kavramlara ve hukuki dayanaklara atıf yaparak sözcüklerin anlamına ve sonuçlarına dikkat etmelidir.
Her talep için avukatın icra dairesine gelmesinin talep edilmesinde başkaca nedenler olduğu kanaatinde ise bu kanaatimizin ne olduğunu da açıkça dile getirmeliyiz.Karnımızdan konuşmanın anlamı yoktur ve bugün çektiklerimizin nedeni budur.Oysa avukatlık hak arama sanatı ve becerisidir.Avukat profesyonel hak arayıcısıdır.
İstedim oldu şeklikdeki uygulamaların son bulması için gerçekten bir yerden başlamak gerektiğine ben de katılıyorum.Ama farkı şu ki müvekkiller açısından da istedikleri şeyleri ille olduramayacağımızı da kabul etmek gerekir.Her şey bizim ve müvekkillerimizin keyfince olmayacaktır.Yasa ve hukuk kuralları daha önemlidir.
Asıl avukat ne demek bunu hiç anlamadım.Olayda bir de sahte avukatmı var.Patron avukat dense anlarım ama asıl avukatı anlamadım hiç de şık bulmadım.Bu yasaya aykırı talebi kabul etmeyen icra dairesini de doğrusu kutluyorumMeslektaşlarımın keyfi ve yasaya aykırı uygulamaları kişisel menfaatlerine uygun olarak talep etmelerini de yadırgadığımı beyan etmek isterim.Askeplion rumuzlu arkadaşımızın haklı tepkisine de dikkat çekmek isterim.En azından ücretli avukat konumunda olan meslektaşlarımız kendilerini müvekkil ve patronlarının menfaatleri ile bu derece de özdeşleştirmemeli.
Yetki belgesi düzenlenmesine ilişkin külfet beyanınıda anlayamadım.Bu külfet 3.45 ytl ve bir kağıt ile 2 dakikadan ibaret.Artı harca tabi değil ve harca tabi olsa da bunlar müvekkilin ödemesi gereken bedeller.Tabi biz müvekkilden masraf almadan yada alınan masrafları gerçekten harcamadan iş yapmak derdinse isek başka.Harç konusunuda dava konusu yaparsınız bakanlığa ya da komisyona başvurursunuz ya da baronun devreye girmesini istersiniz öyle ya da böyle neticelenir.Ona göre tavır alırsınız
Sevgili meslektaşım Faruk vekalet pulundan kurtulmak için bulduğun formül gerçekten çok yaratıcı ama doğrumu bilemiyorum.Pul paralarının sağlıklı olarak değerlendirildiğine inanmadığım için tasarrufunuzu eleştirmiyorum.
Ağırlıklı olarak ceza işi yaptığım için orijinal bazı davalar geliyordu.Bunlardan bazılarında icra müdürleri huzurlarında açılmayan taleplere ilişkin olarak görevi kötüye kullanmaktan yargılanıyordu.Sanık olarak avukatlarda vardı.Açıkça söyleyeyeimki bazı davalarda avukatlar dilekçe göndermediklerini daireye bizzat getirdiklerini bazıları yazıların kendilerine ait olmadığını bazıları talebi ortağının açtığını ama vekalet koymayı unuttuğunu bazıları ise dosyadan hiç haberi olmadığını stajyerinin usulsuzluğü olduğunu beyan ediyordu.Kısacası bu tarz birkaç dosya da memur veya avukatın müdafi olarak görev yapmıştım.Yapılan usule aykırılıklar bizleri gerçekten çok zor durumda bıraktığı gibi olmadık terslikler ortaya çıkıyor.
. Bu durumun uygulamada istisnası olduğunu belirten meslektaşımada katılmıyorum.Toplu icra takibi yapan büroların takip elemanları vasıtasıyla, avukatın daireye gelmeden iş halletmesi de usul ve yasaya aykırıdır. 30.000 dosyası olan bir büroda, vekaletteki avukatın tek tek her dosyaya talep açıp karar alması mümkün değildir diyerek hukuk ve yasaya aykırı tasarruflara göz yumulamaz.ne yazık ki uygulamada şahsi menfaat sağlayarak .İcra daireleri de bu tip bir bürolara kolaylık sağlamaktadırlar.
Sayın Aybüke Kağan CMK görevlendirmelerinde vekalet ilişkisi yoktur ki vekalet pulu olsun.Uygulamada bazı hakimlerin istediğini gördüm.Özelikle CMK görevlendirmesindeki tevkillerde ama bu soruna ilişkin barodan aldığım bir mütala mahklemeye de takdim edilerek sorun çözülmüştür.İsterseniz bilahare takdim edebilirim
.
Herkese iyi çalışmalar

Sn. Köylüoğlu, bu güzel yorum ve değerlendirmeniz için teşekkür ediyorum. Umarım tüm meslektaşlarınızın ve hak arayanların önyargılardan kurtulduğu, karşılıklı saygı içerisinde ve yasal mevzuata uygun şekilde işlerin yürütüldüğü bir "adalet" temennisiyle iyi çalışmalar dilerim.