Mesajı Okuyun
Old 24-02-2010, 15:33   #2
üye8180

 
Varsayılan

Merhaba.

Sayın konuk, önceden açtığınız boşanma davasına bakmak gerekir. Feragat mi ettiniz, yoksa dosya takip edilmediği için işlemden mi kaldırıldı, bunu incelemek gerekir. Şayet feragat nedeniyle red kararı verilmişse veya davayı takipsiz bırakmışsanız ve davanın açılmamış sayılmasına karar verilmişse, bu dava süresince gayrımenkullere, araçlara konulan tedbir, bir tarafın talebi üzerine kaldırılmış olabilir.

Boşanma davası açma hakkınız bulunmaktadır. Bu davada, eşinizin üzerine olan gayrımenkullerin ve varsa araçların, üçüncü kişilere devir ve temlikinin önlenmesi için, tedbir konulmasını tekrar isteyebilirsiniz. Yine şiddet uygulayan eşiniz hakkında, 4320 sayılı Ailenin Korunması Hakkında Kanun gereği tedbir talep edebilirsiniz. En yakın aile mahkemesine müracaatla, dosya üzerinden , duruşma yapılmaksızın, acele olarak verilir. Harca masrafa tabi değildir. Koruma kararıyla eşinizin, sizin ve çocuğunuz üzerinizde korku ve yıldırma yaratmaya yönelik, şiddet içeren söz ve eylemlerine derhal son vermesi, müşterek konuttan uzaklaştırılması, konutun size ve yavrunuza tahsisi, sizi iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesi gibi tedbirlere hükmolunur. Tedbir kararına uymama halinde eşiniz hapis cezası istemli yargılanacaktır.

Eşinizin sizi darp etmesi suçtur. Eşe karşı işlenen kasten yaralama suçunu oluşturur.Kasten yaralama ve tehdit suçlarından hakkında soruşturma yapılabilmesi için, suçun işlendiği yer Cumhuriyet başsavcılığına şikayet dilekçesi verebilirsiniz.

Şiddet katlanılabilecek, tolere edilebilecek bir eylem değildir. Hak kayıplarına uğramamak için doğrudan avukat yardımı almanız çok önemli ve gereklidir.