Konu: kira
Mesajı Okuyun
Old 12-02-2002, 01:41   #2
nevra

 
Varsayılan YNT:kira

Sayın Yalçın,
kural olarak kira sözleşmesi herhangi bir şekle bağlı değildir;yani yazılı sözleşme yapmamış olmanız anlaşmanızı geçersiz kılmaz.yalnızca burada sözleşmenin 5-6 yıllık bir süreyi kapsadığını ispatlamak açısından bir problem yaşayabilirsiniz.
kira bedelini elden öderken en azından kiralayandan ,imzalı, 'teslim aldım' ibaresi içeren bir belge almanızı öneririm.bununla geçmiş dönem borçlarınızı ödediğinize dair bir karine oluşacaktır.çünkü bir kira dönemi içinde 2 kez kirayı ödenmez ise ihtar çekmek suretiyle kiralayanın ,sizi sözkonusu gayrımenkulden çıkarma hakkı doğar.sizin en azından bundan sonra imzalı bir belge almanız ,geçmiş dönem kiralarınızı ödediğinizi ispatlamanızı kolaylaştıracaktır.
ev sahibinizin 'ben oturacağım'diyerek sizi evden çıkartması ise gerçekten o eve kendisinin ya da aileden birisinin ihtiyacı olduğunu ispat etmesine bağlıdır.şu anda lojmanda oturduğunu yazmışsınız;lojman hakkının bittiğini..vs. ispatlamak suretiyle, sizi çıkartma hakkına sahip olur.
ev sahibinizin, sizi boşaltmaya zorlaması ancak yukarıda geçen iki halde sözkonusu olur:kira bedelinin 2kez ödenmemesiüzerine ev sahibinin ihtar çekmesi ve ihtiyaç nedeniyle tahliye..şayet tahliye taahhüdünüz yoksa ,sözleşme ancak sizin bildiriminizle son bulur.

başarılar dilerim.


17-08-2000 06:41:14