Mesajı Okuyun
Old 10-02-2010, 01:08   #3
Gemici

 
Varsayılan

Sayın Konuk,
birkaç cümle ile o kadar çok konuya değinmişsiniz ki, hepsine doyurucu bir cevap vermek olanaksız neredeyse. Hangi şehirde oturduğunuzu ya bu foruma, ya da bana özel mesaj ile bildirirseniz, size detaylı bilgi verebilecek ve size yardımcı olabilecek bir kurum adı verebilirim belki.

Sorularınıza gelelim kısaca:
1. Çalıştığınız bir işyeri var ve buradan, geçiminizi sağlamaya yetmezse bile, biraz para kazanıyorsunuz. Türkiye'ye döndüğünüzde geçiminizi nasıl sağlayacaksınız?
2. Türkiye'de güvenceniz olmadığını kendiniz belirtmişsiniz. İki çocukla nereye sığınacaksınız?
3. Oğlunuz okula gidiyor herhalde, Türkiye'ye götürdüğünüzde okul durumu ne olacak?

Bu üç soruya verebilecek bir cevabınız varsa, veya bu konular üzerinde düşünüp o na göre Türkiye'ye dönme kararı verdi iseniz mesele yok. Ama hiç bir ön hazırlık yapmadan geri dönerseniz, büyük zorluklarla karşılaşacağınızı düşünüyorum.

4. Almanya'da kaldığınız takdirde size maddi ve manevi yardımda bulunabilecek bir çok kurum var. Dediğim yerler size ev bulmada ve sosyal yardım alabilme konularında yardımcı olurlar.
5. Yazdıklarınızdan, dış dünyadan kopmuş, sosyal bir çevresi olmayan birisi olduğunuzu düşünüyorum. Bunun en büyük etkeni evlilik olsa gerek(belki de yanılıyorum)
6. İki çocuğa bakmak zorunda olduğunuzda 1570,-€ ya kadar olan gelirinizden herhangi bir kimseye bir şey vermek zorunda değilsiniz, kimse de sizden bir şey alamaz, çünkü bu meblağa kadar olan geliriniz haciz dışıdır.
7. Siz evden ayrıldığınızda eşinizin daire için alınan kredilerin taksitlerini ödeyebileceğini zannetmiyorum, çünkü size ve çocuklara nafaka ödemek zorundadır. Geriye kalan para hem taksitlere hem de kendi ihtiyaçlarını karşılamaya yetmez.
8. Ev satılığa çıkarıldığında veya cebri icra yolu ile satıldığında en azından yüzde 30 veya 40 oranında bir zararla satılır. Bunun anlamı da her ikinizinde altından kalkamıyacağı şekilde borçlanmış olmasıdır.
9. Türkiye'ye döndüğünüz takdirde Almanya'daki bütün haklarınızı kaybedersiniz.
10. Türkiye'ye döndüğünüzde Alman Emekli sandığına yatırmış olduğunuz kendi kesintileriniz geri alabilirsiniz.
11. Söz konusu kesintileri alabilmek için kesin dönüş yapıp Türkiye'de iki sene kalmanız gerekir. Bu süre geçmeden önce bu kesintileri alma olanağınız yok.
12. Burada dikkat edilmesi gereken konu, söz konusu kesintileri toptan almak istediğinizde, kesintilerin tamamının haciz edilebileceği konusu.
13. Bu kesintileri toptan almadığınız takdirde korkulacak bir şey yok, haciz olanağı yok çünkü.
14. Haciz tehlikesi olmasa bile bu kesintileri almanızı hiç ama hiç tavsiye etmem, haciz edilme tehlikesi olmasa bile.
15. Türkiye'ye kesin dönüş yaptığınızda, sizinle beraber geri dönen çocukların elde edebilecekleri hiç bir hak yok.
16. Almanya'da kaldığınız takdirde borçlarınızdan kurtulmak için, tüketici iflası muamelesi için mahkemeye dilekçe verebilirsiniz. Bunu yaptığınız takdirde, iflas muamelesinin açıldığı tarihten 6 sene sonra, mahkeme kararı ile borçlarınızdan kurtulma olanağı var, hiç bir ödemede bulunmasanız bile.

Saygılarımla