Mesajı Okuyun
Old 09-02-2010, 14:05   #3
Av. Lütfullah Önder

 
Varsayılan

İlgine çok teşekür ederim sayın meslektaşım.
Olayı biraz daha açayım: Müvekkilim olan firma dava açmayı düşündüğümüz üretici bir firmanın ürünlerinin türkiye distibütörü(tek yetkili satıcısı) oluyor. Aralarındaki sözleşmeye göre de üretici, kendisi direkt yada başkası aracılığı ile satış yaparsa, yapılan toplam satış miktarı kadar bedeli cezai şart olarak olarak distribütöre ödeme yapılacağı kararlaştırılıyor.Şimdi biz bu cezai şartın tahsili için dava açacağız. Üretici ve başka onlarca bayi yukarıda açıkladığım yöntemle sözleşmeye aykırı olarak satış yapıyor. Benim ispatlamak istediğim husus üretici ve diğer bayileri tarafından yapılan toplam satış miktarı. Üretici satışlarının %90'nına fatura kesmediği için ticari defterlerden bu miktar ortaya çıkmaz.TV de belirtilen ürün bedeli, ürünün hangi hesap numarası ile satıldığı tespit ettirrisem, asıl davada ilgili bankadan hesap ekstersini istediğimizde para hareketlerinden yaptıkları toplam satış miktarı çıkar diye düşünüyorum.
Tespiti ayrıca ve öncelikle istememin iki nedeni var;
1. Reklamlar ve satış halen devam ediyor, Asıl dava açıldığında satışları durudurabilirler veya satışta kullandıkları bilgileri değiştirebilirler.
2. Asıl davada dava dilekçesine göre farklı izahlara girebilirler. Mevcut durumu tespit ettirerek farklı izah yollarını kapatmak istiyorum.