Mesajı Okuyun
Old 05-02-2010, 00:53   #5
Av.YBayrak

 
Varsayılan

Sevgili meslektaşlar;
İcra müdürleri, söz konusu protokol ile kendilerine bir görevlendirme yapılmadığını savunuyor. İcra hakimleri de icra müdürlerinin İİK na göre, alacaklının bildirdiği hususu belirttiği kurumdan sorma dışında, borçlunun mal varlığını araştırma yükümlülüğü olmadığını belirterek şikayetleri reddediyor.
İşin esasında, Adalet Bakanlığı Tapu, Trafik, Nüfus gibi kurumlardan bu bilgilerin sorulması için icra müdürlüklerini görevlendirmiyor, bir genelge dahi yayınlamıyor. Şayet yayınlasa, memur o zaman yapamam diyemeyecek, görevi ihmal suçunu işlemiş olacak. Avukatların etkinliğini pasifize etme amacından başlayalım da, bu sorgulamaların ücretli yapılması planlarına kadar İşin içinde bir çok ince hesaplar var. Bu bir hükümet ve devlet politikasıdır.
İş yükünün fazla olduğunu iddia ediyorlar, ben de sadece bankalarda borçlunun hesaplarına haciz konulması için bir icra müdürlüğüne çeşitli bankaların 33 şubesini adresleri ile birlikte liste halinde verdim ve şok oldular. Fakat, zorunlu olarak her birine 89/i göndermek durumunda kaldılar. Aynı şeyi bir icra müdürlüğüne 32, diğerine 28 bir diğerine de 38 tane banka şubesini liste halinde verdim ve haciz istedim.
Şimdi "benim görevim değil" diyen icra müdürlüklerinden redde ilişkin yazı alıyorum, aradan 1 ay kadar geçtikten sonra 2. yazıları alacağım. Bundan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunacağım ve iki yazı arasında mutlaka birileri için uyap'ta sorgulama yapmış olacaklardır. Bilgisayarlarda ve ilgili kurumların kayıtlarında bilirkişi incelemesinde çıkacaktır. Her halde bazı talepleri reddederken, bazıları için görevi olmayan şeyi yapıyor ise bu görevi kötüye kullanmadır ve görevi neyin karşılığı kötüye kullanmış olduklarını savcılıklarca soruşturulması, 1. derece yakınları dahil, mal varlıklarının araştırılması gerekecektir.
İşte madem ki devlet avukatlardan bu kadar rahatsız, her türlü yıpratma politikasını kılıfına uydurarak avukatlık mesleğini etkisizleştirmek istiyor, o halde bizim için de bunda kullanılanlarla yasal zeminde her türlü mücadele etmemiz kaçınılmazdır diye düşünüyorum. İcra müdürlerinin ve Adalet Bakanlığının bize karşı bu tutumuna karşılık mücadele yöntemleri olarak da bu sistematiğin etkili olacağını düşünüyorum.