Mesajı Okuyun
Old 03-02-2010, 19:31   #51
Avukat Ali TÜRKER

 
Varsayılan

Saygıdeğer meslektaşlarıma, yaşadıkları acı olaylar nedeniyle geçmiş olsun diyorum. Çok acı ve utanç verici. Meslektaşım erkeklik olgusuna kızıyor. Haklı da.. Azgınlık derecesine gelmiş her fiil o sıfatı taşıyanları utandırıyor değil mi... Hukuk, gelişerek insanların hak ettiği değeri onlara iade etmeli, insan olmak ve insan gibi yaşamanın tadını verebilmeli.
Peki dürüstçe yaşayan insanlara, haksızca verilen acıların bedelini nasıl ödetmeli... Ya da hukuk geliştikçe suçluluğu kesinleşmiş mahkeme kararı ile sabit olanlara verilecek cezalar adaleti sağlayacak, vicdanları tatmin edecek derecede olmamalı mı... Meslektaşımız ya da başka bir insana yapılan bu aşağılık eylem, o insanın hayatını neredeyse bitirmiyor mu? Ruhunu derinden yaralayan o olaylar 100 yıl geçse unutulabilir mi? O hayat neredeyse yok edilmiş kadar zarar görmüyor mu? Meslektaşlarım ve bu utanç verici eylemlere maruz kalanların hayata tutunması gerektiği ayrı bir önem arzeder iken suçlunun yok ettiği temiz mazinin, yaralanmış ruhun bedelini, o kişiler sadece hürriyetlerinden mahrum bırakılarak ödedikçe bırakın mağdurları, onları tanımayan benim de inanıyorum ki herkesin de içi kanamaya devam edecektir. Hukuk, insan olana hak ettiğini vermelidir. Suçlu da insana benziyorsa insan gibi bedelini ödemelidir. Hukuk kuralları, mağduru korumak için caydıracak yaptırımlar getirmelidir. Hukuk o insan benzeri yaratıkları cezalandırıken, yaptıklarının aynısını kendisine yapmayı emredemez ama ondan çok kıymetli bir şeylerini alabilir. Ama caydırıcak kadar kıymetli olmalıdır. Bu türlü suçlar tasnif edilip sıradan suçlarla eş değer tutulmamalıdır. 'Dağa kaldırmak ve o söyleyemediğim aşağılık hareketleri yapmak'... İğrenç... Ve bedeli ağır olmalı... Hukuka çok da yakıştırdığım İdam... İdam bazı suçlar için olmalıdır. Başkasının hayatına, bu denli kasteden varlıklar, bitirdikleri hayatın bedelini ödeyeceklerini bilmeli, ona göre sonunu görerek yapabiliyorlarsa yapmalı, buna rağmen yaparsa sonucuna katlanmalı... Çocuk kaçırma, organ ticareti, tecavüz gibi suçlarda af bence mağdura bırakılmalı. Küçücük çocuklara dahi bunu yapanlar o hayatı neredeyse bitiriyor ama o pisliği yapan varlılkar yaşamaya devam ediyorlar... İdam olmalı...
Tüm organ ticareti, çocuk kaçırma, küçüklere tecavüz ya da böylesi tecavüz mağdurlarına derin üzüntümü bildirerek kanaatlerimi paylaşmak istedim. İdam olmalı... Selam ve saygılarımla..