Mesajı Okuyun
Old 02-02-2010, 02:14   #1
bkaya

 
Varsayılan Güvence hesabı kurumu yasal sorumluluklarını yerine getirmiyorsa neler yapılabilir.

Selam uzun zamandır katılamıyordum. Zorunlu koltuk ferdi kaza uygulamasıyla ilgili önemli bir sorunum var. Güvence hesabı kurumu zorunlu koltuk ferdi kaza sigortasını yaptırmamış olan ticari yolcu taşıma araçlarının içinde zarar görenlere tazminat ödeme noktasında zorluk çıkarmakta şehir içi taşımalar ile 100 km ye kadar şehirlerarası taşımaların güvence hesabı sorumluluğunda olmadığını ifade eden cevaplar vermektedir.
Mağdur olanlara mahkeme yolunu göstermektedir. Davaların uzun zamanda çözümlenmesi ve ardından temyiz süresinin uzunluğundan yararlanarak ödemeyi geciktirmek düşüncesiyle hareket etmektedir.
4925 sayılı Karayolu taşıma Kanununun 2/3 maddesini delil olarak göstermekte ve adı geçen taşımalarda Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza sigortasının zorunlu olmadığı gibi hukuk anlayışından uzak yorum getirmektedir. Bu hususta neler yapabiliriz Derler ya akıl akıldan üstündür. Bu kurumu nasıl ikna edebiliriz. Kendileri de olayı tam olarak bildikleri halde aksini ifade etmektedirler. Yardımlarınızı bekliyorum.