Mesajı Okuyun
Old 01-02-2010, 23:45   #4
hakarar

 
Varsayılan

Uygulamaya yönelik bir ek katkı yapmayı gerekli görüyorum. Her ne kadar müvekkilniz sizden habersiz bir başka avukata da vekaletname vermiş ise de, salt bu durum sizden vazgeçtiği ve sizin de doğrudan doğruya vekalet ücret sözleşmesini doğrudan icraya koyarak tahsil edebileceğinizi göstermez.
Yapılması gerekenler:
1-Öncelikle, bu durumu bir ihtarname ile müvekkilinize bildirerek, diğer avukata muvafakatınızın olup olmadığını bildirmek; muvafakatınız yoksa, vekaletten çekildiğinizi belirterek, imzaladığınız vekalet ücret sözleşmeniz uyarınca almanız gereken ücretin ödenmesi konusunda kısa süreli bir uyarı yapmak ve sonrasında bu uyarıya uyulmaması hâlinde, bağlı olduğunuz baroya yazılı bildirim yaptıktan sonra, sözleşmeyi icraen tahsil yoluna gitmek durumundasınız.
2-Diğer avukatın durumu ile ilgili olarak ise; eğer sizin adınız bir biçimde dosyada var ise, diğer avukatın yükümlülüğü, sizden olur almak değil, yalnızca yazılı bildirimde bulunmak şeklindedir. Olurunuzu almakla yükümlü olan, meslek kuralları uyarınca değil, yukarıda WELLAN tarafından metni girilmiş olan Avukatlık Yasası hükmü uyarınca, müvekkilinizdir.