Mesajı Okuyun
Old 30-01-2010, 17:45   #2
üye8180

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk

ben de boşanmak istiyorum ancak kendisi, evliyken edindiği üç ev, iki arsa, çeşitli finans araçları vs boşanma davası açmadan bir süre önce annesinin ve abisinin üzerine yapmış



Sayın katılımcı. Eşinizin boşanma davası açılmadan, anne ve abisinine yaptığı taşınmaz ve araç devirleri bakımından, aşağıda sunduğum yasal düzenlemenin uygulanması düşünülebilir. Yani bu taşınmaz ve araçlar, edinilmiş mallara eklenebilir. Ancak, elbette bunun için ,boşanma kararı kesinleşmesinden sonra, mal rejimi tasfiyesi davasının açılması gereklidir.

Türk Medeni Kanunu 229. madde:

Aşağıda sayılanlar, edinilmiş mallara değer olarak eklenir:

1. Eşlerden birinin mal rejiminin sona ermesinden önceki bir yıl içinde diğer eşin rızası olmadan, olağan hediyeler dışında yaptığı karşılıksız kazandırmalar,

2. Bir eşin mal rejiminin devamı süresince diğer eşin katılma alacağını azaltmak kastıyla yaptığı devirler.

Bu tür kazandırma veya devirlere ilişkin uyuşmazlıklarda mahkeme kararı, davanın kendisine ihbar edilmiş olması koşuluyla, kazandırma veya devirden yararlanan üçüncü kişilere karşı da ileri sürülebilir.


Fakirlik kağıdı alamamanız, tek başına adli yardım talebinizin reddedilmesini gerektirmez. Durumunuzu, bulunduğunuz yer baro adli yardım servisinden sorumlu avukatlara izah etmelisiniz. Avukat tayin edildiği takdirde, eşinizin gerçek maddi durumunu kanıtlayarak nafakanın yükseltilmesini talep edebilirsiniz.