Mesajı Okuyun
Old 29-01-2010, 11:16   #16
av.sebahattin

 
Varsayılan

Anladığım Kadarıyla:

5233 TERÖR VE TERÖRLE MÜCADELEDEN DOĞAN ZARARLARIN KARŞILANMASI HAKKINDA KANUN' göre zararların karşılanması için başvuruda bulunulmuş.
Bu başvuru kapsamında ilgili Komisyon tarafından tespit yapılmış, buna göre taşınmasın eşine at olduğu görülmüştür.

Devamında yasanın 2/f ( f) 3713 sayılı Kanunun 1 inci, 3 üncü ve 4 üncü maddeleri kapsamındaki suçlar ile terör olaylarında yardım ve yataklık suçlarından mahkum olanların bu fiillerinden dolayı uğradığı zararlar.) maddesindeki nedenle reddilmiştir.

Bu işlem idare mahkemesi tarafından İPTAL edilmiştir.

İptal edilen işlem, idarenin Red kararıdır. Yasanın ilgili maddelerine göre Komisyonun tespit kararını ve hukuki niteliğini yeniden incelemelisiniz.Yasada komisyonun tespit kararlarına karşı ne yapılacağına dair bir hüküm gösterilmemiştir. Şu halde, 5. maddeye göre zarar ile ilgili tespitleri yapacak olan komisyondur. Bu konuda valiliğin bir takdir hakkı bulunmamaktadır. Valilik bu konuda hüküm veriyorsa yetki gaspı söz konusudur. Bu nedenle elinizde kesin bir komisyon kararı bulunduğundan, söz işlemin iptali ve tam yargı davası aynı anda açmanız uygun olacktır. Diye düşünüyorum.
Bu aşamada, komisyon üyelerinin görevlerini ifa ederken işledikleri suçlarla ilgili özel bir hüküm öngörülmüştür. Valiliğe yasanın 14. maddesine göre komisyon üyeleri hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sorabilirsiniz.
Saygılarımla.