Mesajı Okuyun
Old 28-01-2010, 20:09   #3
senizozkan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Admin
Muacceliyet maddeniz biraz sıradışı kaleme alınmış olmakla beraber durumunuza uyuyor bu nedenle talep edebilirsiniz. 30 günlük icra takibi yapın ve dönem sonuna kadarki tüm kiraları isteyin.


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ödenmeyen yakıt borcu için site yönetimi sizden bu bedeli talep edebilirse de, borç kiracıya aittir dolayısıyla siz de yaptığınız ödeme için her zaman kiracıya rücu edebilirsiniz. (Yukarıda bahsettiğim 30 günlük takip içinde isteyemezsiniz, 7 günlük ayrı takip yapmanız gerekir)

Ancak bu bedel henüz tarafınızdan ödenmemişse, kiracıdan da -henüz- isteyemeyeceğinizi düşünüyorum. Kiracıya sizin icra takibi yapabilmeniz için öncelikle ödeme yapmış olmanız gerek kanaatindeyim. (Öte yandan site yönetimi elbette her zaman size veya ona takip yapabilir)


Merhaba,

Muacceliyet şartının geçersizliğine ilişkin birkaç Yargıtay kararı hatırlıyorum.Bulabilirsem size bildiriceğim Sayın Meslekdaşım.

Yakıt bedeline gelince, müvekkiliniz ödeyip rücu edebilir bunda sorun yok.Ödemeden,kiracadına talep etmeye gelince, Kat Mülkiyeti Kanununa göre, aidatları Site Yönetimi talep edebileceği gibi her kat maliki de icra takibi yaparak talep edebilir.Buradan yola çıkıp yakıt giderlerini de talep edip edemeyeceğini araştırmanızı öneririm.Başarılar,kolay gelsin.