Mesajı Okuyun
Old 27-01-2010, 14:24   #5
wellan

 
Varsayılan

Sayın meslektaşım bir icra dosyamda bu maddeyi uygulamıştım.Bu uygulamayı sizinle paylaşmak istiyorum.Harçalar Kanunu'nun 29/3 maddesi ilama müstenit olamayn icra takiplerde yani bütün ilamsız icra takiplerinde borçlu tarafından yapılan itiraz üzerine;itirazın kaldırılması için dava açıldığı zaman bu madde uygulama alanına sahip oluyor.İlk başta alınan peşin harç'ın ödendiğini gösteren bir derkenar alıyoruz,daha sonra alınan derkenar ile açmış olduğumuz davadaki peşin harç mahsup ediliyor.

T.C
İSTANBUL.....İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
DOSYA NO:2010/.....E

Alacaklı vekili geldi.Yukarıdaki esas sayılı dosyaya itiraz olmuştur.Açılacak olan ......... davasında ödenecek olan peşin harcın iadesi için;yukarıdaki esas sayılı dosyaya peşin harcın yatırılmış olduğunu ilişkin işbu dilekçeme derkenar yazılmasını talep ediyorum dedi.
AV...................

--------------------------------------------------------------------------
Müdürlüğümüzün 2010/....E sayılı dosyası ile alacaklı .................
tarafından icra takibine başlatılmış olup;2010/E sayılı dosyadan ........ TL peşin harç tahsil olunmuştur.
....İCRA MD YRD

Alınan bu derkenar ile dava açarken alınan peşin harç düşülüyor.Mutlaka dava açarken bu hususu belirtmeniz ve dava dosyasının içine bu derkenarı sunmanız gerekmektedir.SAYGILARIMLA.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.