Mesajı Okuyun
Old 26-01-2010, 17:40   #2
av.araf

 
Varsayılan

Bir boşanmanın gerçekleşebilmesi için evlilik birliğinin tekrar sağlanmasının mümkün olmaması ve taraflar ve toplum açısından artık birliğin devamında bir fayda olmaması gerekir.
Eşiniz boşanma davası açarken iddia ettiği şeyleri ispatlamakla yükümlüdür.Ancak yalnızca eltinizle görüşmeniz ve babanızın eşinize küfür etmesi yeterli sayılmayabilir.
Siz de boşanmak istiyorsanız iddialarınızı açık bir şekilde ifade etmeli ve delillerle desteklemelisiniz.Bu deliller telefon kayıtları olabileceği gibi olaylara tanıklık eden kişilerin bilgileri de olabilir.
Ancak kişilerin ses kayıtları ve mesajlarının rızaları olmaksızın alınması suç teşkil edeceğinden davanızda bu kayıtları kullanmamalısınız.
Telefon kayıtlarının mahkemece araştırılmasını talep etme hakkınız bulunmaktadır ancak bu durumda da eşinizin hangi saatlerde kimlerle görüşme yaptığı bilgilerine ulaşabilirsiniz.Eşinizin eski sevgilisi olarak bahsettiğiniz kişi ile görüşmeleri tespit edilirse bunu lehinize delil olarak kullanmanız mümkündür.

Boşanma davalarının kabulü için kusursuz yada diğerine göre daha az kusurlu eş tarafından açılmış olması gerekir.İddialarınızı ispatlayabilmeniz halinde eşinize göre daha az kusurlu olacağınıdan eşinizin açtığı boşanma davasının reddi mümkün olacaktır.

Bir avukattan hukuki destek almanızı, ekonomik durumuzun uygun olmaması halinde bulunduğunuz yer barosuna başvurarak kendinize ücretsiz bir avukat atanmasını talep etmenizi öneririm.