Mesajı Okuyun
Old 24-01-2010, 12:03   #2
Av.Şenel DELİGÖZ

 
Varsayılan

4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu'nun 4.maddesinde ayıplı mal tanımı yapıldıktan sonra , malın ayıplı olduğunun anlaşılması halinde tüketicinin süresinde ayıbı ihbar etmek suretiyle satıcıdan malın yenisi ile değiştirilmesini veya ödediği bedelin iadesini veya ayıbın neden olduğu değer kaybının bedelden indirilmesini ya da ücretsiz olarak onarılmasını isteyebileceği hükme bağlanmıştır. Tüketici bu haklarından herhangi birisini tercih etmekte serbesttir. Satıcı tüketicinin bu konudaki talebini yerine getirmekle yükümlüdür.
Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Müvekkiliniz malı teslim aldıktan bir gün sonra satıcıya başvurarak ayıp ihbarında bulunmuştur.Satılanın ayıbını ihbar, yazılı yapılabileceği gibi sözlü olarak da bildirilebilir ve sözlü ayıp ihbarı tanıkla ispat edilebilir. Sizin olayınızda bunu ispat etmenize de gerek bulunmadığı kanısındayım. Muhtemelen satılanın faturası mevcut olup, kesintili bedelin iadesine ilişkin tutanak veya iade faturası DA mevcuttur. Öyle ise zaten süresinde ayıp ihbarında bulunduğunuz ve satılanın bedelinin iadesi yolunda tercih hakkınızı kullandğınız, buna rağmen satıcının bedeli eksik iade ettiği anlaşılıyor.
Satış faturasu, iade faturası( ya da bedelin iade edildiğine ilişkin tutanak) ile birlikte hakem heyetine başvurun. Sonuç alacağınızı düşünüyorum.
KOLAY GELSİN