Mesajı Okuyun
Old 24-01-2010, 07:03   #2
Av.H.Sancar KARACA

 
Varsayılan

Sayın Konuk,
1) Mal rejimi, evliliğin, boşanma, iptal, ölüm gibi nedenlerle sona ermesinde tarafların sahip oldukları malları nasıl paylaşacakları konusunda yaptıkları sözleşmedir. Bütün mal rejimi sözleşmeleri gibi mal ayrılığı sözleşmesi de önceden hazırlanıp Notere onaylatılabilir.
" avukat bir kağıt hazırlamış mal rejimi sözleşmesi yazıyor üstünde ve altta dolu maddeler sıralamışlar " demektesiniz. Size imzalatılmak istenen bu belgenin içeriğini bilmeden sizi doğru yönlendirmek mümkün gözükmüyor.
2) “6 aylık nafaka davası açtım, hakim kabul etti ” demektesiniz. Bu ifadenizi biraz açmanız gerekiyor. Nafaka davasında karar verilip verilmediğini anlayamadık. Nafakaya hükmedilmişse infaz için icra müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir. Nafaka ödememek, hapsi gerektiren bir suçtur ve şikayetiniz halinde nafaka borçlusu hapsen tazyik edilecektir.
3)Boşanma, nafaka ve mal paylaşımı sorunları profesyonel yardımı gerektiren ciddi, ciddi olduğu ölçüde de teknik konular. “baroya gittim, ama üstüme ev olduğu için muhtarlık fakirlik ilmuhaberi veremiyeceği söylendi” diyorsunuz. Adı “fakirlik belgesi olmasa da “ yaşadığınız mahalle muhtarına başvurarak; maddi durumunuzu , çocuğunuzla birlikte yaşadığınızı, gelirinizin olmadığını, kısacası nasıl geçindiğinizi gösteren bir belge alarak baroya başvurmanız, ücretsiz avukat yardımı için ısrarlı olmanız gerekmektedir. Baro’ya başvurunuzu yapın, adınıza kayıtlı taşınmaz olsa da, bu taşınmazın evlilik birliği içinde alınan bir mal olduğunu, eşinizin de hak iddia edebileceğini, esasen serbestçe tasarruf edemeyeceğiniz bir malvarlığı olduğunu gösterecek delillerle müracaat edin.
4) Bu yardımı sağlayamamanız halinde, bir meslektaşımızdan yardım almanın yollarını aramanızı, doğrudan bir avukat yardımı almadan size uzatılan mal rejimi sözleşmesini imzalamamanızı önerebilirim.