Mesajı Okuyun
Old 19-01-2010, 15:59   #2
av.araf

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı
Öncelikle Aile mahkemeleri çocukla anne ya da baba arasında kişisel ilişki tesis ederken anne ve babanın kişisel problemlerinden ve uyuşmazlıklarından uzak çocuğun menfaatini düşünür.Çocuğunuzun 2 yaşında olduğunu yazmışsınız.2 yaşında bir çocuğun yalnızca bayram günlerinde ya da kısıtlı sürelerde babasını görmesi,onu tanıması,ona alışması mümkün müdür ? Bence öncelikle çocuğunuzun menfaatlerini düşünmeli ve boşanma-nafaka gibi uyuşmazlıklar sebebiyle onların ruh sağlıklarının ve kişisel gelişimlerinin olumsuz etkilenmesine engel olmalısınız.

Eşinizin çocuğunuzu kaçırmasından şüphe duyuyorsanız ve bu konuda elinizde somut deliller mevcutsa cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunabilr ya da eski eşinizin hakkında mahkemeden uzaklaştırma talebinde bulunabilirsiniz.

Kişisel ilişki talepli davada ise duruşmalara iştirak ederek eşinizin çocuğu ile ilgilenmediğini,bakım ve gözetimi için nafaka ödemediğini dile getirebilir ve tanık beyanları ile destekleyebilirsiniz.Eşinizin çocuğunuza karşı davranışları onun gelişimini olumsuz etkileyecek nitelikte ise bu hususları da dile getirmenizde fayda var.

Mesajınızda adli yardımdan faydalandığınızdan bahsetmişsiniz bu hususlarda tarafınıza bir avukat atanmasını yine aynı yollarla talep edebilirsiniz.