Mesajı Okuyun
Old 18-01-2010, 16:19   #1
gujankaracay

 
Varsayılan tapu iptali tescil davası- kooperatif- vekaletin kötüye kullanılması

merhabalar;
hukuki nitelendirmesinden emin olamamakla yardımınızı rica ettiğim olay şu şekilde. yurt dışında yaşayan müvekkil türkiyede yaşayan kardeşine 2004 yılında banka aracılığı ile kendisi adına bir gayrimenkul satın alması için yüklüce bir miktar para gönderir. kardeş aynen gönderilen para bedelinde bir kooperatif hissesi satın alır ancak hisse devri sözleşmesini kendi adına yapar, hatta kooperatifin bir sebepten kardeşin kooperatif üyeliğini onaylamaması üzerine kooperatif üyeliğinin tesbiti için müvekkilden habersiz bir dava dahi açar. kooperatif sonlandıktan sonra kardeş tapuyu da kendi adına çıkartır ve hatta evde kendisi oturmaya başlar. müvekkil yurt dışında yaşadığından olaylardan çok geç haberdar olur kardeşinden durumu düzeltmesini ister. kardeş bir süre başka bir gayrimenkulle mübadele vaadiye müvekkili oyalar. ancak neticede olay çözümlenemez.
1- bu durumda tapu iptali tecil davası açmak mümkün olur mu yoksa sadece müvekkilin ödediği bedeli mi isteyebiliriz?
2-tapu iptali ve tescil açılabilirse iptal ve tescil istemek yeterli mi yoksa dava kooperatif üyeliğinin tespiti ile birlikte mi açılmalıdır?
3- dava vekaletin kötüye kullanılmasına mı hileye mi dayandırılmalıdır? ( vekalet paranın gönderilmesinden bir süre sonra verilmiş)

şimdiden görüş bildiren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum...