Mesajı Okuyun
Old 17-01-2010, 23:11   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Öncelikle, içinde bulunduğunuz koşullar içinde verdiğiniz var olma savaşında size güç ve sabır diliyorum..

Alıntı:
Ama eşim 6 aydır nafakayı ödemiyor.şuanda işsiz olduğu için icrayada veremiyorum.

Hükmedilen nafakalar için icra takibi yapınız.Çünkü yapılan icra takibine rağmen mahkeme kararı ile hükmedilmiş nafakayı ödememek SUÇTUR. Eşiniz nafakayı ödememekte direnir ise, icra mahkemesinde dava açarak eşinizin hapis cezası almasını sağlayabilirsiniz.

Belki bu sebeple ödemede bulunabilir..

VELAYET :

Çocuğunuz için endişelerinize gelince, asıl önemli olan çocuğunuzun güvende olup olmadığı, zarar görüp görmeyeceğidir.

Babasının evde yalnız kalıyor diye velayetin kaldırılması davası açması korkusundan çok, çocuğunuzun tek başına eve gelir giderken veya evde tek başına kalır iken başına bir şey gelmemesine odaklanın. Bunlarla ilgili çocuğunuzu eğitmeniz ve sağlama almanız çok daha önemlidir.

Velayet hakkı anneye ya da babaya çocuğu, aklen, bedenen ve manen en iyi biçimde korumaları, gelişimini sağlamaları için verilir.

Yine çocuğunuz 9 yaşındadır ve kendisini ifade edebilecek yaştadır. Babanın bu biçimde, velayetin iyi kullanılmadığından bahisle, velayetin kaldırılması ve kendisine verilmesi talepli bir dava açması halinde, mahkeme çocuğun üstün menfaati gereği, bir pedagogdan bilirkişi yardımı alabililecektir. Düzenlenecek rapora, tanık ifadelerine ve çocuğun beyanlarına göre en uygun kararı vermeye çalışacaktır.

Siz de böyle bir süreçte bir avukatın profesyonel desteğini ile hareket ediniz. Çocuğunuzn haklarını korumakta ve mahkemeye durumunuzu aktarmada güçlü olursunuz.

Yoksulluğun kanıtlanması halinde (gelirinizin zorunlu ihtiyaçlara dahi yetmediğini kira, gıda, eğitim vs.. masrafları belgeleyerek) bulunduğunuz yer il barosu tarafınıza ücretsiz avukat desteğini talebiniz ile verebilecektir.

Saygı ile,