Mesajı Okuyun
Old 14-01-2010, 16:50   #3
avsafran

 
Varsayılan LÜtfen Acİl Cevap Beklİyorum

Yazı tipi için öncelikle özür dilerim. Bütün karekterler büyük harf ile yazıldığından bu şekilde çıkmıştır. Olayımızı tekrar anlatacak olursam;

Müvekkilim gıda maddelerini ihracı sırasında usulüne uygun olmadan ihraç edildiği iddiasıyla kendisine kaçakçılık kanununa göre usulsüz ihraç etmekten dolayı mal bedelinin yarısı oranında idari para cezası verilmiş ve ayrıca mallar hakkında tasfiye kararı alınmıştır. Tasfiye kararı alınırken tamamen hatalı hareket edilmiştir. Zira hiçbir şekilde ihraç sırasındaki bir malın tasfiyesi söz konusu olmaz zira mallar Türkiye'den çıkarılmaya çalışıldığından böyle bir iddia da söz konusu değildir. Tasfiye kararına bir çok defa itiraz edilmiş ancak hiçbir gelişme elde edilememiş ve en sonunda yani yaklaşık 6 aydan fazla bir süre sonra söz konusu mallar tasfiye edilmeyi beklerken ve olayımızda hiçbir gelişme yokken savcılık malların iadesine karar vermiştir.
Şimdi burada müvekkilin yüksek miktardaki malları sebepsiz ve kanuna kesin ve açık bir şekilde aykırı olduğu halde iade edilmemiş ve müvekkilin maddi ve manevi zararı söz konusu olmuştur.
Gelinen bu noktada müvekkilin uğramış olduğu zararın tazmini için nereye dava açmak gerekir.

NOt: Tasfiye kararı , Gümrük müdürlüğünün Savcılıktan talebi, Savcılığında bu talebi uygun bulup Sulh ceza Mahkemesinden talebi üzerine yine Sulh Ceza mahkemesi tarafından verilmiştir.