Mesajı Okuyun
Old 14-01-2010, 14:23   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

1-Evlilik birliği hukuken devam ettiği sürece aile konutu konusundaki yasal düzenlemeden yararlanabilirsiniz.

Medeni Kanun 194.maddesine göre eşiniz sizin açık bir kabulünüz olmadıkça kira sözleşmesini feshedmez.Ev sahibine bir bildirimde bulunmanız halinde ,siz de kira kontratının tarafı hale gelebilirsiniz.

Bunun için dava açmanız dahi gerek yoktur.

2-Eğer boşanma davası açılacak olur ise,dava süresince aile konutunun size ve müşterek çocuğunuza tahsis edilmesi için talepte bulunmanız gerekmektedir.Bu konuda hakim karar verecektir.

Ayrıca dava süresince çocuğun sizinle beraber kalması için de tedbir kararı verilmesi beklenir.

Kendiniz ve çocuğunuz için tedbir nafakası talep etme hakkınız da bulunmaktadır.

Açılacak boşanma davasında ayrıca maddi manevi tazminat,boşanma sonrası için kendiniz için yoksulluk,çocuğunuz için iştirak nafakası talep hakkınız bulunmaktadır.

Koşulları varsa mal rejimi tasfiye alacağı için de dava açabilirsiniz.

3-Son olarak hak ve özgürlükleriniz kullanmayı azaltan duygusal,psikolojik,sosyal,ekonomik ve cinsel anlamda acı çekmenize yol açan/açabilecek eylemlerin şiddet olarak değerlendirileceğini,bu eylemlerden korunmak için aile mahkemesinden kısa sürede verilebilen koruma kararı almanızın olanaklı olduğunu,karara uymayan aile üyesi hakkında üç aydan 6 aya kadar hapis cezası istemli ceza davası açılacağını da hatırlatalım.

4-Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanızı,mali durumunuz elverişli değil ise baro adli yardım servisine başvurarak tarafınıza bir avukat atanmasını istemenizi öneriyoruz.

Baro adli yardım servisine başvurmadan önce muhtarlıktan ikametgah ve fakirlik belgesi temin etmek gerekmektedir.