Mesajı Okuyun
Old 14-01-2010, 09:39   #7
Adli Tip

 
Varsayılan

Sayın Konuk;

Hukuk her alanda olduğu gibi internette de vardır. Hukuka aykırı eylem, hangi platformda yapılırsa yapılsın korunmaz.

Ancak şöyle durumlar var: Çok hızlı ilerleyen teknolojinin hızına, yasalarımız yetişmekte güçlük çekebiliyor. İşin içine teknoloji girdiği zaman, yasal düzenlemeler yapılmış olsa bile, hukuk uygulayıcıları (yargıçlar, savcılar ve biz avukatlar) çabuk adapte olamayabiliyor.

Diğer bir durum ise, hepimizin bildiği gibi, ülkemizde yargı maalesef yavaş işliyor. Talep konunuz, internetle ilgili olunca bu işleyiş daha da yavaş olabiliyor.

Sıkıntınızla ilgili olarak elbette savcılığa başvurabileceğinizi söyleyebiliriz. Size Facebook’tan arkadaşlık isteği gönderen kişilerin, aynı kişi olup olmadığı IP numarası tespitiyle belki ortaya çıkabilir. (Kişi her seferinde farklı bir bilgisayar ve/veya internet sağlayıcıyı kullanıyorsa tespit edilememesi de ihtimal dahilinde.)

Facebook’un kullanım alanı ve amacı dikkate alındığında, size her gün “arkadaşlık isteği” gönderen kişinin şüphelendiğiniz kişi olması halinde dahi, eyleminin bir suç olduğunu ve cezalandırılacağını kesin bir şekilde söyleyebilmek güç.

Sayın Cengiz Aladağ’ın da değindiği gibi, kişi size mesaj vs. göndermiyor. Dolayısıyla hakaret vs. gibi suçun oluşması da olası görünmüyor.

Tüm bunlardan yola çıkarak, Facebook hesabınızdaki “gizlilik ayarları” özelliğini kullanarak, ya da Facebook hesabınızı kapatarak, sorununuza daha hızlı ve pratik bir çözüm bulabileceğinizi belirtebiliriz.

Saygılar,