Mesajı Okuyun
Old 14-01-2010, 09:29   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

2001 yılında mal ayrılığı rejimi geçerli olduğundan, aşinizin üstüne olan arsa da tasfiya payı alacağınız yoktur. Ancak beraber aldığınızı söylüyorsunuz, o zaman bu katkıyı somut biçimde ispat ederek TMK. 227 madde gereğince, "değer artış payı" alacağınızı dava etmeniz mümkündür.

2006 yılında alınan ve sizin üzerinize olan evde ise, eşinizin "katkı payı alacağı" bulunmaktadır. Yine eşinizin bu evin alımına "kişisel malı" ile bir katkısı ayrıca olmuşsa bunu da yine "değer artış payı" alacağı olarak talep ve dava edebilecektir.

Eşinizin buradaki hakkı "alacak" hakkıdır. Mülkiyet hakkı değildir. Bu sebeple tapusu üzerinize olan ve üzerinizde kalacak evden sizi çıkarması, tahliyesi mümkün olmayacaktır.

VELAYET; velayet hususunda mahkemenin gözeteceği tek yarar çocuğun yararıdır.

Aklen, bedenen ve manen, çocuk kimin yanında sağlıklı bir gelişim içinde olacaksa, velayet ona verilecektir. Mahkeme bu konuda uzman bilirkişi yardımı ve raporu alabilir. Tanıtklarınızı dinleyecektir. Ayrıca çocuğunuz anne şekfatine muhtaç yaşta olmamakla birlikte, kendini ifade edebilecek yaştadır. Mahkeme gerekli görürse çocuğun dinlenmesine de karar verebilir.

Velayet anne ve babanın isteklerinden çok, çocuğun gereksinim ve gelişimi kriterlerine göre belirlenir.

Velayet kendisine verilen taraf, diğer eşten iştirak nafakası talep edebilir.

Sayın Katılımcı,

Gerek mal paylaşımı gerekse boşanma davaları profesyonellik ister. Davalarınızın ve haklarınızın takibinde mutlaka fiili avukat desteği alınız.

Profesyonel destek almaktan kaçınmayınız.

Saygı ile.