Mesajı Okuyun
Old 12-01-2010, 13:33   #2
Av.Bülent Özkan

 
Varsayılan

Sn. Emrah Çevik

Sizin olayınızda uyuşmazlık taşıma sözleşmesinden kaynaklanmaktadır. Herhangi bir kargo şirketine taşınacak meta teslim ettiğinizde tarafınıza verilen belge arkasında sözleşme şartları vesaire yazılıdır. kargo taşıma tip sözleşmelerinde daima uyuşmazlık halinde yetkili mahkemeler tespit edilmiş olur. Sizde kalan nüshaya bakınız neresi yetkili kılındı ise orada dava açınız.

Bilindiği gibi yetki sözleşmeleri genel ve mzel yetki kurallarını ortadan kaldırmaz, sadece genel ve özel yetkili yerlerin yanında durur.Anlatımınıza göre şirketin yönetim yeri Maslaktadır. Burada önemle belirtmek gerekir ki, İstanbul barosunun yayınlamış olduğu İstanbul yargı çevreleri rehberinde "Maslak" İst-şişli-sarıyer adliyeleri yetki çevresindedir. Maslaktaki X mahalle İstanbul, Y mahalle şişli, Z mahalle de Sarıyer Yetki alanına girebilmektedir. Bu bakımdan tam açık adrese göre yetkili yeri tespit etmeniz gerekir.

Fakt somut olaydaki davanın Sulh Hukuk Mahkemesinde açılacağı kesindir. Davalının tam açık adresine göre İst-Şişli-Sarıyer adliyelerinden hangisi yetkili tespit ediniz ve oradaki Sulh Hukukta dava açınız. Veya taşıma sözleşmesinde yetkili kılınmış yerde dava açınız