Mesajı Okuyun
Old 09-01-2010, 17:52   #9
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan TALES
Davada istenmeyen alacak kalemleri için ayrı bir dava açılabileceğine kuşkum yok. Fazlaya ilişkin hakların saklı tutulması istenilen kalemlerde artış yapma olanağı sağlar bence.
tereddüt , aynı davada telep edilip edilemeyeceğidir.
Yargıtay 9. HD. yeni tarihli bir kararında davada istenilmeyen İZİN alacağı kaleminin eklenebileceğini belirtmişti.( Şimdi o kararı taradım taradım ama bulamadım , bulduğumda ekleyeceğim..Baro Dergisinde de 2008 de yayınlanmıştı)

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, 17.07.2007 T., 2007/19071 E., 2007/24482 K: "Davacı işçi dava dilekçesinde fazlaya dair haklarını saklı tutarak isteklerde bulunmuş, yargılama sırasında ıslah dilekçesi vererek izin ücretini de talep etmiştir. Mahkemece, davaya konu olmayan izin ücreti talebinin ıslah ile istenemeyeceği gerekçesiyle ek dava açma konusunda muhtariyetine dair karar vermiştir.
Kısmi davada fazlaya dair haklar saklı tutulmuş olmakla ıslah dilekçesi verilerek daha önce talep edilmemiş olan izin ücretinin yargılamaya getirilmesi olanaklıdır, Davacının izin ücreti isteği ile ilgili olarak değerlendirme yapılarak bir karar verilmek üzere hükmün BOZULMASI GEREKMİŞTİR."

Saygılarımla...