Mesajı Okuyun
Old 08-01-2010, 11:35   #1
ozgurco

 
Varsayılan Hacizde istihkak davasının konusuz kalması

Bir borç nedeniyle alacaklı borçlu aleyhine icra takibi başlatmıştır. Alacaklı borçlunun adresinde kardeşine ait inekleri haczetmiştir. Ayrıca borçlunun babasınının da icra kefili olduğunu haciz tutanağıyla tutanak altına almıştır. Alacaklı İcra kefilliğine ilişkin prosedürü uygulamadan ve borçlunun babasının cahilliğinden de yararlanarak haricen yapılan bir protokol ile babasına ait traktörü teminat olarak almıştır. Daha sonra borçlu sulh hukuk mahkemesinde menfi tespit davası açmış ve satışın durması maksadıyla borca yeter miktarda teminat yatırmıştır.

Sorumlarım:
1)Borçlunun kardeşinin açtığı istihkak davası, borçlu teminat yatırdığı için, davanın konusu kalmaması nedeniyle düşer mi?
2)İstihkak davasının davanın konusuz kalması nedeniyle düşmesi halinde hakim alacaklı aleyhine kötüniyet tazminatına hükmedilebilir mi?
3)Kötüniyet tazminatının talep edilmemiş olması halinde hakim ne yönde karar verecektir? Teminatın yatırılmasıyla nedniyle "konusu kalmayan dava hakkında karar verilmesine yer olmadığına" şeklinde yargıtay kararı bulamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.