Mesajı Okuyun
Old 06-01-2010, 14:34   #8
Adli Tip

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Nadir GÜLGEÇ
...Hüküm kesinleştiğine göre bana göre ilamlı icra takibi yapmanızda hiç bir sakınca yoktur. ...
Gereken şartlar oluşmamışsa sadece tazminatları talep edemezsiniz. Bu husus davada haklılığınızı (feshin haksız ya da geçersiz olduğu tespitini) ortadan kaldırmaz ve yar. masrafları ile vekalet ücretini talep etmenize engel olmaz.
...
Bir de şu husus var: İşçi kararın kesinleşmesinden itibaren süresinde işverene işe başlamak için müracaat etmezse, fesih başından itibaren haklı ya da geçerli hale gelir. Ancak, bu ihtimal dahi, sizin o davada, o an ki koşullarda yaptırmış olduğunuz tespiti (mahkeme kararını) ortadan kaldırmaz; bu nedenle de yar. masrafları ile vekalet ücretini her halukarda talep edebilirsiniz.

Alıntı:
Yazan Adli Tip

Doğru düşünüyorsunuz. İşçi 10 gün içinde başvursa da başvurmasa da, işveren işçiyi işe başlatsa da başlatmasa da yargılama giderleri ödenecektir. Kararın kesinleşmesiyle birlikte tereddütsüz talep edebilirsiniz.

Sayn Av. Nadir GÜLGEÇ;

Mesajınızın yukarıda alıntıladığım kısmına, yukarıdaki yinelediğim düşüncelerimle katılıyorum.


Alıntı:
Yazan Av.Nadir GÜLGEÇ
...Mahkemenin hükmü feshin haksız ya da geçersiz olduğuna ilişkin bir tespit hükmüdür. Mahkeme(ya da Yargıtay) haklılığınıza karar vermiştir.Bu nedenle yargılama masrafları ile vekalet ücretinin tahsili için, tazminatların tahsili için gereken şartların oluşmasını beklemeye gerek yoktur. ....
Elimde Yargıtay kararı yok. Tercih sizindir; en güzel karar kendi kararınızdır.

Kararın kesinleşmesinin beklenip beklenmemesi meselesiyle ilgili olarak ise, doğrudan işe iade davalarına ilişkin karar değil de, tespit davalarıyla ilgili kararlara bakarsanız birçok karar bulabilirsiniz.