Mesajı Okuyun
Old 02-01-2010, 20:55   #1
cesur_yürek

 
İnceleme Hukuksal Ehliyetsizlik,Tapu İptal ve Tescil

Şahıs,20 yılı aşkındır ruhsal bir hastalığın tedavisini görmektedir.Şu an kısıtlı ve hasta olduğunu gösteren yirminin üzerinde rapor var.

Hasta olduğu dönem içerisinde taşınmazlarını B ye devretmiştir.B kötü niyetlidir Zira Şahsın hasta olduğunu bilmektedir.B de bu taşınmazları C ye C de D ye satmıştır.D aleyhine açılmış Hukuksal ehliyetsizlik nedeniyle tapu iptal tescil davasında iyi niyetli olduğunu savunmaktadır.Şeklen iyi niyetli gözükmektedir fakat işin aslı iyi niyetli olmadığı... Zira B ,C ve D birbirlerini tanımaktadır ve şahsın hasta olduklarını bilmektedirler.

Bilindiği üzere şahsın satışı yaptığı tarihlerde hasta olup olmadığının tespiti gerekmektedir ve bu hususta Adli tıp raporu aranmakta.Yargıtayın da bu yönde birçok kararı var.

Hasta ,şu an yurtdışında yaşamakta olup hastalığı ve yaşlılığı gibi nedenlerden ötürü Türkiye'ye gelememektedir.Daha başka bir ifade ile yurtdışı makamları hastanın şu durumuyla seyahat etmesine izin vermemektedir.Dolayısıyla şahıs istemesine rağmen adli tıpa sevkedilemiyor.

Konuyla ilgili yorum yapacak meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla.