Mesajı Okuyun
Old 30-12-2009, 22:08   #2
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan DilaraS.
Öncelikle Merhaba

İki adet ayrı ayrı piyasaya borçları olan anonim şirket ortak girişim ile 1 yıl sürecek bir ihaleye girdiklerinde (bildiğim kadarıyla bu diğerlerinden ayrı adi ortaklık şeklinde oluyor) ihale devam ederken anonim şirketlerin kendi borçlarından ötürü bu adi ortaklığın üstüne gidilebilir mi icra/dava yolu ile?

Bir kaç yerden aldığım yorum; ihaleli ve süreli bir iş yaptıkları için, süresi dolmadan, ihale sonuçlanmadan, kar-zarar belli olamayacağından dolayı üstlerine gelinemez şeklinde. Hatta maliye bakanlığından, daha önce böyle bir durumla karşılaşmış ve maliye bakanlığına yapılan icra takibi üzerine parayı ihale yapana mı vereceğiz yoksa icra yapana mı diye bir kamu kurumunca sorulması üzerine, ihale yapanlara verileceği yolunda bir yazıya ulaştım.

Bu konu ile ilgili önceden alınmış kararlar elinizde varmı ve bu konudaki görüşlerinizi sorabilirmiyim?

Şimdiden teşekkür ederim.
Herkese iyi çalışmalar.

Adi ortakligi olusturan Anonim Sirketlerin kendi borçlari ile ortak girisimin (Adi Ortakligin) ilgisi nedir? ücüncü sahistaki hak ve alacaklar kapsaminda mi müracaat etmeyi düsünüyorsunuz?

Normal kosullarda, borç Adi ortakligin borcu degilse, adi ortakligi olusturan ortaklarin sahsi alacaklilari adi ortakliga dogrudan basvuramazlar. Ortaklik payi üzerinde hak iddia edebilirler veyahut 89/1 mümkün olabilir (Diye düsünüyorum)