Mesajı Okuyun
Old 29-12-2009, 13:05   #3
Av.Özlem Ay Bilgin

 
Varsayılan

Sayın Av.Engin,
Öncelikle cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim.Bugün bu davanın duruşması vardı, şahit beklediğimiz gibi ifade vermedi, yani olay tarihinde ayrı yaşadıklarından dahi bahsetmedi. Diğer şahidimiz hazır değildi, onun dinlenmesine de gerek görülmedi, ancak usulü eksiklikler nedeniyle dava ertelendi. Fakat sezinlediğim kadarıyla hakim ceza verecek gibi görünüyor. Kanaatimce isnat edilen suçun yasal unsurlarından biri aynı konutta yaşayanlara karşı işlenmesi, diğeri de kötü muamelenin sadece bir defalığına mahsus olmayıp, devamlılık arz etmesi. Ben bu yönlerden savunma yapmaya çalıştım.
Sizin yorumunuza gelince, eğer bu savunmamızı kabul ettirip suçu müessir fiil kapsamında değerlendirecek olursak, resmi olarak nikahlı olmadıkları için eşe karşı müessir fiil değil de, basit müessir fiil söz konusu olacağı düşüncesindeyim.Siz de biliyorsunuz ki, eşe karşı müessir fiilde şikayetten vazgeçmek davayı düşürmüyor, ancak basit müessir fiilde bu mümkün. Bizim davamızda da, müşteki şikayetinden vazgeçmiş durumda olduğu için ümütliydim. Ancak sanırım ümitlerim boşa çıkacak.
Bu arada müvekkilim başka bir suçtan dolayı hükümlü ve şu an cezaevinde. Bu suçun cezası hafif gibi görünse de, sabıkalı olması nedeniyle nasıl bir ceza çıkacağını merak ediyorum.
İyi çalışmalar...