Mesajı Okuyun
Old 18-10-2006, 20:08   #4
Jeanne D'arc

 
Varsayılan

Sayın av_ecealtunay,

Cevabım kesin doğruları içermiyor, meslektaşıma dava için yapacağı araştırmada bir iki noktayı işaret ediyor sadece. Nitekim cevabımın tetkik edilmesi gerektiğini de belirttim.

Ancak Sağlık Bakanlığı'nın taraf sıfatı, özel hastanenin tüzel kişiliği ile alakalı bir husus değil. Yani hem doktora, hem özel hastaneye ve hem de Sağlık Bakanlığı'na dava açılmalı diye düşünüyorum. Tüm hastanelerin denetimi Sağlık Bakanlığı'nda olduğundan, bu bakımdan idarenin sorumluluğu var. Yani kamusal bir hizmetin ifasını devrettiği özel hastanenin, bu hizmeti ehil ve yetkin kişilerce gereği gibi yerine getirip-getirmediğini, istihdam edilen personelin uygunluğunu, hastanenin fizik şartlarını, ekipman noksanlığını vesair hususlardaki herhangi bir aksaklıkta idareyi sorumlu tutmak zor olmasa gerek.

İdareye bağlı çalışan bir doktorun ağır kişisel kusuru/ hizmet kusuru/ adli-idari yargı/ alt başlıkları da yine meslektaşımın dikkatini çekmek ve ileride bir süprizle karşılaşmaması için araştırma yapması gerektiğini düşündüğüm noktalardı. Bir yerlerde okumuştum böyle olduğunu, ancak tam hatırlayıp aktaramayacağım.

Öyleyse niye kafa karıştırıyorsunuz diyorsanız; eğer hatırladığım yanlış değilse, bu bilgiyi paylaşmamanın sorumluluğunu hissettiğimdendir.

Saygılarımla.