Mesajı Okuyun
Old 25-12-2009, 17:09   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Sayın av.ezo;

Olayın gerçekleştiği iddia edilen tarihte ayrı yaşadıklarını ispat ederseniz, TCK 232. madde hükmünün uygulanması imkanı kalmamakla birlikte TCK 86. maddede düzenlenmiş olan "kasten yaralama" kapsamında yargılama yapılabilir diye düşünüyorum. Zira, olay tarihinde birarada yaşamıyor olmak, söz konusu darp eylemini müvekkilinizin gerçekleştirmediği anlamına gelmez. Dolayısıyla, basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde bir yaralanmadan bahsedilecek olduğunda TCK 88/1 hükmü geçerli olacaktır. Elbette, darp eylemini müvekkilinizin gerçekleştirdiğine ilişkin müştekinin somut kanıtları olmalıdır. Saygılarımla..

Kasten yaralama
MADDE 86. - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Kasten yaralama suçunun;
a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Silâhla,
İşlenmesi hâlinde, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Daha az cezayı gerektiren hâller
MADDE 88. - (1) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.