Mesajı Okuyun
Old 25-12-2009, 16:31   #1
Av.Özlem Ay Bilgin

 
Varsayılan Aynı Konutta Yaşamama Halinde TCK.m.232'deki kötü muamele suçu oluşur mu?

Herkese İyi Çalışmalar,
Değerli Meslektaşlarım, bir davamda karşılaştığım ve bana ilginç gelen bir konuyu tartışmaya açmak istiyorum.
Şiddeti ve kötü muameleyi asla savunmamakla birlikte, suçsuz olduğuna inandığım bir müvekkilim ilgili durum değerlendirmenizi istirham ediyorum.
Müvekkilim sanık ile müşteki gayri resmi olarak uzun bir süre birlikte yaşamışlar ve müşterek çocukları olmuş. Ancak geçimsizlikleri nedeniyle ayrılmışlar, hatta müvekkilim başka bir kadın ile resmi olarak evlenip boşanmış, isnat edilen suç tarihinde aynı konutta dahi kalmıyorlarmış.
Ancak, müşteki müvekkimilin kendisine ve çocuklara kötü muamele ettiği iddiası ile şikayette bulunmuş, onu darp ettiğine dair de rapor almış, daha sonra da barışıp bir araya gelmeleri üzerine şikayetinden vazgeçmiş ama, suçun takibi şikayete bağlı olmadığından yargılamaya halen devam ediliyor.
Bu arada dosyaya ibraz edilen rapor da iddia edilen olay tarihinden bir ay sonra alınmış ve Basit Tıbbi Müdahale ile giderilebilecek bir yumuşak doku travması olduğu belirtilmiş
Biz o tarihlerde ayrı yaşadıklarını ıspatlayabilirsek, suçun yasal unsurları oluşmadığından ve de şikayetten de vazgeçildiğinden bahisle beraat kararı alabilir miyiz?Veya suçun vasfını değiştirebilir miyiz?