Mesajı Okuyun
Old 19-12-2009, 16:00   #1
hltydmr

 
Varsayılan muacceliyet şartının olduğu durumlarda iki haklı ihtar nedeni ile tahliye davası

herkese iyi günler diliyorum

5 yıllık olan kira sözleşmemizin son yılına ait olan 2009 şubat kirası vadesinde ödenmedi. vadenin bitiminden sonra SADECE ŞUBAT AYI KİRA BEDELİNİN ödenmesini içerir ihtar keşide ettik. kiracı ihtarı tebellüğ ettikten sonra SADECE 2008 ŞUBAT AYI kira bedelini ödedi. akabinde aynı durum 2009 nisan ayı için de yaşandı. kiralayan olarak 2009 yılı NİSAN AYI kirasının ödenmesini içerir ikinci ihtar çektik ve ihtarın tebliğinden sonra kira bedeli ödendi.
aktin bitim tarihinden bir hafta sonra da iki haklı ihtar sebebine dayalı olarak tahliye davası açtık ve yerel mahkeme davanın kabulüne karar verdi.
ancak davalı yan temyiz dilekçesinde, kira sözleşmesinde muacceliyet şartının olduğunu ve bu sebeple de iki haklı ihtar nedeniyle tahliye davası ikame edilemeyeceğini belirtti.
yargıtay'ın pekçok kararında muacceliyet şartının olduğu durumlarda iki haklı ihtardan bahsedilemeyeceği belirtilmekte. ancak biz kira sözleşmesindeki muacceliyet şartını kullanmayarak sadece o aylara ilişkin kira bedellerinin ödenmesini talep ettik. davalı kiracı da bu şekilde ödemeleri yaptı.
sizce bu durumda yargıtayın görüşü nasıl olabilir?
şimdiden herkese teşekkür ederim.