Mesajı Okuyun
Old 17-12-2009, 11:39   #2
ismailduygulu

 
Varsayılan

Ekleme yapmam gerekiyor:
İdari Yargılama Usülü Kanunu m. 13'e göre,
"1)İdari eylemlerden hakları ihlal edilmiş olanların idari dava açmadan önce, bu eylemleri yazılı bildirim üzerine veya başka suretle öğrendikleri tarihten itibaren ir yıl ve her halde eylem tarihinden itibaren beş yıl içinde ilgili idareye başvurarak haklarının yerine getirilmesini istemeleri gereklidir. Bu isteklerin kısmen veya tamamen reddi halinde, bu konudaki işlemin tebliğini izleyen günden itibaren veya istek hakkında altmış gün içide cevap verilmediği takdirde bu sürenin bittiği tarihten itibaren, dava açma süresi içinde dava açılabilir.
2)Görevli olmayan adli ve askeri yargı mercilerine açıan tam yargı davasının görev yönünden reddi halinde sonradan idari yargı mercilerine açılacak davalarda, birinci fıkrada öngörülen idareye başvurma şartı aranmaz."

Yukarıdaki duruma göre, yeni verileri ortaya koymamız gerekiyor:
Eylemin olduğu tarih, 24.09.2005. Yani olayın üzerinden 4 yıl gibi bir zaman geçmiş durumda.
Ancak, 18.11.2009 tarihinde alınan bir raporda, kaza nedeniyle zarar görünen yüzünde sabit bir eser meydana geldiği ve bu eserin tedavi ile dahi geçmeyeceği belirtiliyor.

Şimdi burada, İYUK m. 13'e göre 1-5 yıl içinde açılması gereken dava yönünden, kazanın olduğu tarih değil de, yüzde kalan sabit eserin geçmeyeceğini öğrendiğimiz tarih olan 24.11.2009 gününü esas alabilir miyiz?

Bu konuda elinde örnek karar olan arkadaşımız var mı?

Lütfen acil katkı bekliyorum.