Mesajı Okuyun
Old 13-12-2009, 14:51   #3
elitra

 
Varsayılan

Sayın ravel444, lacağın temliki konusunda bir hususu iyi anlarsak sorunları daha pratik çözmemiz mümkün. Noterde temlik sözleşmesi yapıldığı anda kurucu işlem gerçekleştiğinen resmi kurum nezdindeki hakkın mülkiyeti el değiştirmiş oluyor. Tıpkı noterde araç satışı, tapuda gayrimenkul satışı gibi. Kuruma noterce yapılan tebliğ kurucu değil bildirici nitelikte.
Buradan yola çıkarak somut olayınızda, resmi kurum istihkakın ödenmesi tarihinde muaccel hale gelmiş ve tarafınıza yapılması gereken ödemeyi "temlik edilen kısım üzerinde mülkiyet hakkı kalmamış olan" müteahhide ödemiştir.
Tavsiyem; size ödenmesi gereken meblağın içinde yer aldığı istihkakın müteahhide ödendiği tarihi kurumdan dilekçe ile sorun ve o tarihten itibaren faiz de işleterek doğrudan ilamsız takip yapın, alacak sebebine "..... firmasıyla aktedilen ... tarihli temlik sözleşmesinden doğan alacak" şeklinde de izahınızı yapın.
Takibinizin asıl ve / veya ferilerine itiraz yapıldığı anda da ilgili resmi kurum yetkilileri hakkında "görevi ihmal" iddiassı ile suç duyurusunda bulunun. Elinizdeki belge noterde düzenlenmiş ve resmi kuruma tebliğ şerhini taşıyan bir temlikname olduğuna göre İcra Hukuk Mahkemesi' nden itirazın kaldırılmasını talep edin.
Başarılar dilerim.