Mesajı Okuyun
Old 13-12-2009, 00:40   #11
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Hades 5 No.lu mesaj
Ecrimisil istemi, terekenin korunmasına değil, terekeden faydalanmaya yönelik bir taleptir. Bu sebeple (tek başına veya elatmanın önlenmesi ile beraber) ecrimisil talep ve dava edildiğinde mirasçıların tamamının birlikte hareket etmesi zorunludur

Sayın Hades, yukarıda alıntısını yaptığım mesajda koyulaştırdığım bölüm alıntısını yaptığınız kararda aynen geçmektedir. Öncelikle, Yargıtay kararına aynen yansıyacak görüşünüz için tebrik ederim. Yine ben sorduktan 5 dakika sonra Yargıtay kararı sunmanız da sizin hızlı bir avukat olduğunuzu göstermektedir. Bu husus da, takdire şayandır.

Ve fakat...Kararda yer alan şu bölüm dikkatinizden mi kaçtı.

Alıntı:
Öncelikle şu hususa açıklık getirmek gerekir: Davacı mirasçının, miras şirketinin haiz olduğu ( terekeye ait ) davanın tamamı için değil de, SADECE KENDİ PAYINA İSABET ETTİĞİNİ İDDİA ETTİĞİ PAYIN ( ecrimisilden hissesine düşecek payın ) ÖDENMESİ İÇİN DAVAYI AÇMIŞ İSE, İŞTİRAK HALİNDEKİ PAYLARDA TASARRUF ( örneğin dava ) CAİZ OLMADIĞINDAN VE DAVA DİĞER MİRASÇILARIN HİSSESİNE DÜŞECEK PAYLARI DA KAPSAMADIĞINDAN, BÖYLE BİR DAVAYA DİĞER MİRASÇILARIN KATILMASI İLE DEVAM EDİLMESİNE OLANAK YOKTUR; YANİ DAVA DİĞER MİRASÇILARIN KATILMASI İLE DE SAĞLIK KAZANAMAZ; DAVANIN HİÇ BİR ARAŞTIRMAYA GEREK KALMAKSIZIN REDDİ GEREKİR.

Özetle sunduğunuz kararın soruyla alakası yoktur.