Mesajı Okuyun
Old 10-12-2009, 10:58   #6
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan canand
Müvekkil Şirket aleyhine Kambiyo Senetlerine Mahsus Haciz Yolu ile icra takibinde sehven müvekkil Şirketin ünvanına çok benzeyen bir başka Şirketin ismi ve vekaletnamesi ile itirazın son günü muhabare ile itiraz edildi. Şirketler Ltd. Şti. ve ortaklarından birer tanesi aynı. Takibe itiraz edildikten sonra ünvanın yanlış yazılmış olduğu ve dolayısı ile borçlu olmayan Şirketin vekaletnemesinin de sunulmuş olduğu farkedildi. Bunun üzerine asıl borçlu olan Şirket ile ilgili olarak tarafımıza hemen vekalet verildi ve daha önce yanlış vekalet sunulduğu ve Şirketin ünvanının da yanlış yazılmış olduğu Mahkemeye dilekçe ile bildirildi. Ancak yeni vekalet gönderildiğinde itiraz süresi geçmişti. Yapılan yargılama sonunda borçlu Şirket tarafından süresinde yapılmış bir itiraz olmadığından itirazın reddine karar verildi.

İtiraz etme niyetimizin olduğu açık. Vekaletsiz iş görmeye dayanabilir miyiz? Vekaletsiz iş görme olarak değerlendirilebilir mi? Yapılabilecek birşey var mıdır? Lehimize bir yargıtay kararı bulabilir miyiz?

Burada sayın Av.Şenel DELİGÖZ'ün işaret ettiği içtihatlardan farklı bir durum var. Kanımca itiraz etmesi gereken şirket ile hataen vekili olarak itiraz ettiğiniz şirket unvanları çok benzer ise maddi hata olduğu ve daha sonra maddi hatanın düzeltildiği ve vekaletin sunulduğu temyiz aşamasında dile getirilebilir. Ancak şirket adları ayırt edilebilecek gibi farklı ise bu iddianın kabul göreceğini sanmıyorum.