Mesajı Okuyun
Old 08-12-2009, 22:18   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

Alıntı:
Dava dilekçesi elime geçtiğinde mahkemeye kendim gidip boşanmak istemediğimi söyleyip zaman kazanabilir miyim?

Davayı açan iddiasını ispatlamakla yükümlüdür.Siz bu iddiaların doğru olmadığını düşünüyorsanız savunma hakkınızı kullanabilirsiniz.
Boşanmak istemediğinizi dilerseniz bulunduğunuz şehirdeki mahkemeden muhabere yolu ile göndereceğiniz dilekçenizle,dilerseniz duruşmaya katılarak bizzat belirtebilirsiniz.


Alıntı:
Yada dilekçe gelse bile ilk mahkemeye katılmasam kaybım olur mu?


Dava dilekçesi tarafınıza ulaştığınızda 10 günlük süre içinde davaya cevap verme hakkınız başladığı gibi,davanın açıldığı mahkemenin yetkisne itiraz ve , açılmış davanın içinde olmak üzere karşı dava açma hakkınız bulunmaktadır.

Duruşmaya kendiniz veya sizi temsil eden vekiliniz katılmaz ise savunma hakkını kullanmamış olacaksınız.Bu elbette ki büyük bir risktir.

Alıntı:
Bu aşamada bir avukat ücreti -davam şehir dışında olduğu için- çok mu yüksektir? Ben bu koşullarda baroya başvurup ücretsiz avukat talebinde bulunabilir miyim?

Dava nerede açılmışsa buradaki bir avukatla davanızın takibinin daha yararlı bir seçim olacağını düşünüyorum.Mali durumuunuz elverişli değilse davanın görüldüğü şehirdeki baro adli yardım servisine başvurabilirsiniz.

Alıntı:
Ayrıca mahkemeye kendim gidip boşanmak istemediğimi ama eğer mahkeme boşanma kararı alırsa ziynet eşyaları, tedbir nafakası, nafaka vs. gibi taleplerde bulunduğumu belirtebilir miyim?

Kendiniz ,iyisi avukatınız,koşulları varsa davanın haksız olduğunu,davanın reddini dava süresince tedbir nafakası ödenmesine karar verilmesini isteyebilirsiniz.

Aksi kanaat oluşacak olur ise yoksulluk nafakasına hükmedilmesi ve varsa maddi manevi tazminata hükmedilmesi talep edilebilir.

Dava dilekçesini tebliğ aldığınızdan itibaren 10 gün içinde karşı dava hakkınızın olduğunu belirtmiştik.Kendi gerekçeleriniz ile boşanmayı isteyebileceğiniz gibi.,takılara ilişkin aynen iade veya bedelinin ödenmesi için harcı ödenerek dava açmanız mümkündür.Bu davayı dilerseniz bağımsız olarak da açabilirsiniz.

Bir avukattan hukuki destek almanızı ısrarla öneriyoruz.