Mesajı Okuyun
Old 24-11-2009, 16:03   #1
Av. Burcu

 
Varsayılan Alt Kİra, Yapilan Masraflar

Merhabalar,
müvekkil mal sahibinden muvafakatname alarak, daireyi yabancı ülke büyükelçiliğine kiralıyor.Büyükelçiliğin isteği üzerine daireye eşyaları alıp nakliyesini ve montajını yapıyor.Bu hizmet karşılığında bedelin kira sözleşmesine ekleneceği ve kira kontratının sonunda eşyaların kiracıya ait olacağı hüküm altına alınıyor.Eklenen madde :
"Vekile( bizim müvekkilimiz) kira sözleşmesi süresince ödenecek miktara daireye vekil tarafından konan ve kiracının isteğine göre alınmış olan mobilya ve eşyanın bedeli de dahil olup, kira sözleşmesi sonunda bu mobilya ve eşyalar , kiracının malı olacaktır. Söz konusu mobilya ve eşyanın listesi ve faturaları da, bu sözleşmeye eklenmiştir.
Bu kira sözleşmesinin herhangi bir sebeple 4 yıldan önce ve fakat 2 yılsan sonra sona ermesi halinde, belirtilen mobilya ve eşyalar , kiracının malı olacaktır." şeklindedir. Şu an mal sahibi kira bedeli düzensiz ödendiği için kiracıyı tahliye ettirmektedir. Müvekkilimiz ise yaptığı masrafları alamamaktadır. Bu konuda deneyimi olan meslektaşların hukuki olarak neler yapabileceğimiz hususunda yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.