Mesajı Okuyun
Old 18-11-2009, 22:11   #1
advokat34

 
Varsayılan Haksız işgale dayalı meni müdahale davasında keşif gerekli midir?

Herkese merhaba.
Müvekkilenin eşi 1998'de yapmış olduğu 2 katlı binanın bir dairesi için davalı ile harici gayrımenkul satış sözleşmesi yapmış, paranın bir kısmını almış kalanını da tapu verildiğinde ödenecektir diye yazmışlardır. Müvekkilenin eşi, binanın ruhsat işleri hakkında belediye ile yaşadığı problemler nedeniyle bugüne kadar kat irtifakına geçememiş ve davalıya tapusunu verememiştir. Harici gayrımenkul satış sözleşmesi geçersiz olduğundan ve davalı tapu iptali ve tescil talep edemeyeceğinden edimlerin iadesi yoluna gidilecektir. Asıl sorun bundan sonrası!!
Müvekkilenin eşinden bu yerin tapusu oğluna devrediliyor, 4 yıl sonra da oğlundan müvekkileye tapu devrediliyor. 2009'un şubat ayından bu yana tapu maliki olan müvekkile, herhangi bir kiracılık ilişkisi olmayan davalıya karşı haksız işgalden dolayı meni müdahale davası açıyor.
Sorum: Böyle bir durumdan kaynaklı haksız işgale dayalı meni müdahale davasında keşif gereklimi dir? Davanın ilk duruşmasında hakim, böyle bir durumda keşif gerekli mi değil mi diye tereddüt edince merak ettim! Bu konudaki görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Saygılar...