Mesajı Okuyun
Old 18-11-2009, 09:22   #6
Admin

 
Varsayılan

Sayın Av.MB,
Alıntı:
Yazan Av.MB
İnternet ortamında yapılan yayınlarla ilgili bir kanun var ve bu kanunda sitenin künyesini açıklaması zorunlu. Buradan da yola çıkabilirisiniz.
Söz konusu kanun yer sağlayıcı hizmetini sadece Türkiye'den alan bir site için geçerlidir, zira takdir edersiniz ki fiziksel varlığı Nijerya'da olan bir siteye niçin 5651 Sayılı yasanın 3. maddesine uymuyorsunuz diye hesap sorma şansınız yok. Dolayısıyla da internetteki pekçok site (Türkçe olsa dahi) bu kanuna tabi değildir.

Ayrıca suç teşkil eden/hukuka aykırı bir eylemin failini tesbit etmek konusunda bir sitenin künyesine dayanmak da herzaman isabetli olmayabilir, zira site künyesini dilediği gibi hazırlayabilir. Örneğin THS'ye bir künye yazırlayıp sorumlu olarak sizin isminizi yazsaydım, THS'nin yayınlarından siz mi sorumlu olacaktınız?

Dolayısıyla ortada bir künye olsa dahi (onunla birlikte bir de ikrar olmadığı takdirde), Mahkeme araştırmasının her halükarda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının vereceği cevaba dayanması gerektiği inancındayım.