Mesajı Okuyun
Old 17-11-2009, 15:52   #2
recepbarlas

 
Varsayılan

1-Davalı taraf olarak tüm yasal mirasçıları göstermelisiniz. Tereke temsilcisi varsa da açtığınız davadan sonra mirasçılar adına daha sonradan takip edebilir.Ancak dava mirasçılara karşı açılmalı.
2-Buradaki dava g.menkulün aynına ilişkin bir dava olmayıp, aile hukukundan (mal rejiminden) kaynaklanan bir dava olduğu için, boşanma davası için geçerli olan yetkili mahkemede açılmalı.
3-Zamanaşımında (bence) bir belirsizlik var. Kanun, ,boşanma kesinleştikten 1 yıl içinde açılmalı diyor. 2.Hukuk Dairesi,Borçlar Kanuna tabi olduğu için 10 yıllık zamanaşımına tabidir dedi.Daha sonra yanılmıyorsan 8.Hukuk Dairesi bu davalara bakmaya başladı ve bu daire de 1 yıl dedi.Benim şahsi fikrim, 1 yıl içinde açılmalı ancak daha sonra da ıslahla ilgili problem çıkabilir. Yani 1 yıl geçtikten sonra zamanaşımı sorunu çıkabilir. Yine benim fikrime göre, Mal Rejiminin tasfiyesi davası aynı zamanda bir tespit davası niteliğinde olduğundan, dava açılmakla zamanaşımı kesilmiş olur.Öncekikle tasfiyeye tabi malların tespit edilmesi gerekiyor ki tasfiye yapılsın.Neticede henüz yerleşmiş bir içtihat yok hatta içtihat farklılığı bile var.